Activiteiten

Bij Hooi Hooi geniet je dagelijks van verschillende activiteiten en speelmateriaal. Wat we doen, is altijd aangepast op waar jij behoefte aan hebt. Gaan we samen met de groep iets doen? Dan nodigen we je uit om hieraan mee te doen, maar het hoeft niet als je niet wilt. Je kunt ook gewoon lekker vrij spelen op de groep.

Je speelt zowel binnen als buiten, maar net hoe het weer buiten is. Binnen gaan we samen op de bank een prentenboek lezen, puzzelen of spelen met natuurlijk materiaal. Wat dacht je van bijvoorbeeld een hut bouwen van dozen? Of we spelen met tarwe, kastanjes of houtschijven.

Buiten heb je pas echt veel speelruimte! In de natuurlijke speeltuin kun je klimmen en klauteren over boomstammetjes, kliederen met water en zand of slapen in een buitenbedje op een heerlijke schaduwplek onder de bomen. In de moestuin kun je je eigen aardbeien plukken en worteltjes oogsten. En natuurlijk kun je knuffelen met de dieren op ons terrein.

“Oeps, de juf is de tijd vergeten en nu heb je nog moddervoeten, terwijl je papa aan ziet komen! Maar bij dat picknicken in de boomgaard heb je ook geen horloge nodig.”

Nee, een strak dagschema kennen we niet. Want we volgen jou! Jouw individuele behoeften zijn belangrijker dan de tijd. Je kunt dus lekker in je eigen ritme slapen, spelen en genieten. Mag je niet met moddervoeten de auto van papa in? Geen zorgen papa, een snelle douche lost alles op.

“Stiekem klim ik in een boom. De juf ziet me wel, maar ik denk van niet… Eens kijken wat je kan. Boem, au, een blauwe plek en een grote knuffel van de juf. Daar word ik groot en sterk van!”

Op de peuteropvang stimuleren we je op ontdekkingstocht uit te gaan en op de BSO dagen we je uit tot risicovol spelen. Dat betekent dat we spannende, uitdagende en avontuurlijke activiteiten voor je hebben. Wie is er vroeger niet groot geworden met hutten bouwen, in bomen klimmen en met zand spelen?

Soms hebben we gerichte activiteiten rondom een thema. Die zijn geïnspireerd op de natuur, de seizoenen, de elementen (lucht, water, aarde en vuur) en de jaarfeesten. Want bij Hooi Hooi zijn we van alle markten thuis.